DRAMA DELOŽACIJE:” RANKO NAKAZO DAJ OSTAVKU!”

Ministar Ranko Ostojić naredio je da se otjera medije. Prosvjednici urlaju: “Ranko ostavka, dosta je militarizma policije i banki!” Upravo se odvila drama  usred Zagreba, deložiranje obitelj Frlan. Hitna pomoć je skupila baku jer je “trefilo” srce, dok majka plače na cesti. Policija tuče građane, javljaju iz Živog zida, “gore nego kada su tukli četnici” traže ostavku premijera i ministra Ostojića.

policija deloZbog duga banci, osmeročlana obitelj Frlan danas bi trebala na ulicu, policija razbacuje i hapsi građane kao životinje. Ispred kuće okupili su se građani predvođeni Udrugom Živi zid koji ne dopuštaju deložaciju. Neki su i spavali sa obitelji, a brojne je policija zaustavila ogradama. Padaju kletve na policijske obitelji.

delozacija_frlan1_557113S1Nemamo točne podatke za sada koliko je uhičenih i premlaćenih. No zvali smo predsjednika suda.

Screenshot-33gintaDeložacija je odgođena nakon skorog krvoprolića. Aktivisti objašnjavaju ljudima da trebaju samo leći na tlo i opustiti se, ako policija krene na njih! “Svi za jednoga, jedan za sve”, hrabre se aktivisti dok čekaju da specijalci krenu na njih. “Tući ćemo se, ne damo da ih isele.” – vikao je Pernar pa stotinjak ljudi za njim. Nazvali smo predjsedništvo suda da pitamo tko je potpisao deložaciju unatoč nereda pred kućom Frlanovih. Tajnica glasnogovornice je rekla da je glasnogovornica u predsjednika suda, nakon što smo rekli da je bezobrazno da izbjegava dati podatak ime suca koji je naložio deložaciju. rekla se javiti ali prije se javila vijest da je odgođeno deložiranje.

Pripremio Toni Eterović, fotto Živi zid i Cropix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *