SKRIVENA AFERA RANKA OSTOJIĆA

Kako navodi Index, Policijska uprava Zagrebačka u suradnji sa DORHOM vode istragu protiv samog ministra Ranka Ostojića oko slučaja kupnje Slobodne Dalmacije, koji je svojedobno obnašao dužnost člana Uprave Slobodne Dalmacije za kadrovska i pravna pitanja.

Kako će policijska uprava Zagrebačka istražiti svog šefa i pa proslijediti kolegi i susjedu mu Bajiću, u najmanju je ruku čudno, da ne kažemo sumnjivo, jer Hrvatska još nije pravno zrela zemlja, o čemu se dalo čuti na sastanku Interpola u Rimu gdje su nazočili ministri policija iz cijelog svijeta. Mladen Bajić želi spasiti sebe, a teško će to uspjeti bez aktualnog ministra, tako da je moguće formalno da stoji istraga u ladici, kojom je Karamarko zadužio Ranka jer ga nije “dirao”.

Ugovor između Andre Kunca i Slobodne Dalmacije o prijenosu poslovnih udjela za tvrtku Logistika d.o.o. kojeg su vlastoručno potpisali Ostojić kao član Uprave Slobodne Dalmacije i Ines Lozić zamjenica predsjednika Uprave. Ugovor datira iz prosinca 2005. godine. U to je vrijeme Slobodna Dalmacija tražila nove prostorije kako bi izašli iz Splita, odnosno prostor za tiskarske kapacitete, kao i nove rotacije. Naposljetku su se odlučili za Dugopolje. S tim ciljem odlučili su kupiti tvrtku Logistika koja je u tom području imala halu i zemljište. Ostojić je uporno lagao da nema veza sa prebacivanjem u Dugopolje Slobodne Dalmacije.

Kako piše Index: Tvrtka je kupljena za vrtoglavih 1,4 milijuna eura što je 340 puta više od nominalne vrijednosti. Logistika je u to vrijeme koristila i kredit od OTP banke u sličnom iznosu koji je subvencionirala Županija Splitsko – Dalmatinska po programu PODUZETNIK 2, a Slobodna Dalmacija morala je i dodatno ulagati u halu odnosno zgradu. Logistika je imala i  minus iskazan preko temeljnog kapitala, a direktor te tvrtke jedno vrijeme bit će i sam Ostojić od 2006. do 2007. godine! Logistika je na koncu ugašena 2008. godine.

Državno odvjetništvo zaprimilo je materijal za Logistiku još 2008. godine, no slučaj do danas nije riješen. U tim materijalima stoji kako je Slobodna Dalmacija u to vrijeme mogla na tom području naći daleko jeftiniji prostor otvarajući sumnju kako je taj ugovor preplaćen te da nije riječ o kupnji tvrtke nego nekretnine za što je trebalo platiti porez. Logistika je te 2005. godine ostvarila oko 1,5 milijuna kuna prihoda, no ukupne obveze društva bile su više su od deset milijuna kuna. Postavlja se pitanje, što je zapravo Slobodna Dalmacija kupila za 1,4 milijuna eura!?

Štoviše, kako bi se prikrio mutan posao oko Logistike tu je tvrtku Slobodna Dalmacija kasnije navodno prodala Slobodnoj Dalmaciji Trgovina za istu vrijednost odnosno 1,4 milijuna eura ali iz Logistike su već bili izuzeti zemljište i hala u Dugopolju.

Pripremio Toni Eterović, fotto: FB

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *