BORKOVIĆEV HOROR, TVRDI DA JE META TODORIĆA

Branko Borković Mladi Jastreb našao se u velikom skandalu. Nakon što je kao predsjednik A-HSS osvojio dva vijećnička mjesta u vijeću Zagrebačke županije, iscurile su mu stravične slike i snimke sa Farme u Prečnom pred Ivanić Grada, autohtonih pasmina konja, pasa i svinja, koje su potpuno izgladnjele.

mladi_jastreb

JASTREB: “SPOMINJAO SAM TODORIĆA DA JE UNIŠTIO SLAVONIJU I META SAM TAJNIH SLUŽBI. TRUJU MI ŽIVOTINJE, KIDAJU ŽICE, ŽELE ME UNIŠTITI. DRŽAVA MI SUSTAVNO SA TODORIĆEM UNIŠTAVA FARMU. “

Na snimci se vidi konj polumrtav kojem dijelove tijela kidaju psi, vidljivo izgladnjeli. Susjedi tvrde za Večernji list da danima čuju kriku životinja, da dolazi inspekcija, da je Borković dobar čovjek ali da oni ne mogu živjeti od svega toga. Da se može proširiti bolest, a da policija ne izlazi na teren kada se spomene Mladi Jastreb. Tko je zakazao, zašto više farma nema novca, što se događa. Borković nam je izjavio da će kazneno prijaviti počinitelje. “Žrtva sam obavještajnih službi jer sam u kampanji prozivao Agrokor kao najveći problem Hrvatske. Sve je uništeno, nema se kome prodati niti kupiti, seljaci su uništeni. Već su mi jednom otrovali osam grla, ali nije stalo na tome. Sipaju otrov po dvorištu, bacaju otrovane kosti za moje životinje, postavljaju mišomor svinjama. Naravno da su uznemireni, posebno konji i psi. Sijeku mi žičanu ogradu, zato je moguće da životinje lutaju, a taj konj sa snimke o kojoj govorite, može se raditi o jednoj kobili koja se ždrijebila pa je zato bila slaba.”  – tvrdi da otkako je govorio na skupu za Tihomira Purdu u Vukovaru, da mu od tada kreću velike podvale i kaznene prijave za sve i svašta. Ne zna kako stati na kraj tome.

Optužuju ga susjedi da psi šetaju naokolo te su slikali sinje, a i boje se za djecu. Očito je da životinje se slabo hrane i da Borković nema jak fond za održavanje ove farme. “Ljudi moji, danas su psi u vlasništvu jedne poznate osobe zaklali konja u njegovu vlasništvu, srušili ga i trgali mu meso s tijela. Konj je završio u strašnim patnjama, ali tko je sljedeći, neka nova životinja istog vlasnika, čovjek, dijete na cesti…”, objavila je još prije 10-ak dana na Facebooku Tihana Fiolić, pitajući se kad će profunkcionirati institucije države. Odmah nakon objave snimke, veterinarska inspekcija je otišla na Borkovićevu farmu, ali nije bilo ni njega ni konja, priopćili su danas iz resornog Ministarstva poljoprivrede. Susjedi su ljutiti, tvrde da se sa Borkovićem nešto događa jer pet godina sa životinjama ima problema, i životinje nemaju jesti. Borkovićeve zasluge su velike tvrde, ali se boje da psi ne pobjegnu i napadnu djecu kao konja.

Udarno tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *