Boks: Četiri hrvatska meča za naslove, četiri poraza i gorak okus nakon vikenda

Četiri hrvatska meča za naslove, četiri poraza i gorak okus nakon vikenda. Ipak, nije sve tako crno, bilo je tu dobrih izvedbi naših boksača, u dva dvoboja kod sudaca je presudilo “domaćinsko” suđenje.
VIŠIĆ-BENMAKHLOUF
Prvi je u petak za WBF-ov naslov Internacionalnog prvaka u lakoteškoj boksao Toni Višić (15-16-1) protiv domaćeg Francuza Zine Eddinea Benmakhloufa (20-4-1). Suci su pobjedu dali domaćem dečku, jako blizu 2x 115-113 i 115-112, publika je mislila drukčije te je izviždala pobjednika.
Iz Višićeva tabora ovako su vidjeli meč: – Šteta ,veliki meč, velika Tonijeva predstava, ali ipak protiv sudaca se nije moglo. Sve runde odličnog ritma, u trećoj rundi Francuz je dobro uzdrman no spašavaju ga konopi i kraj runde. Zadnje dvije runde Višić krece u ofenzivu, no Francuz ostaje na nogama.
Ivica Čukušić, trener, progovorio je i o budućim planovima: – Vrhunska borba, žao mi je Višića, sudci nisu stvarno bili korektni. Meč stvarno pravi užitak za publiku, prava boksačka poslastica. Poslije meča sam pričao s Nisse Sauerlandom i postoji mogućnost da u trećem mjesecu Višić boksa s Masternakom na  10 rundi, jer na ljeto Masternaka očekuje meč protiv WBC-ova prvaka Grigorija Drozda. Toni sjajno trenira i mislim da ima šanse odlične šanse protiv Masternaka.
BAČURIN-PIANETA
Velikogorički boksač Ivica Bačurin (18-7-1) je također poražen u meču za titulu, nakon 12 rundi boksanja za WBO-ov naslov europskog prvaka u teškoj kategoriji sudac u ringu podignuo je ruku njegovom suparniku Francescu Pianeti (31-1-1). U meču u kojem Bačurin nije primio ozbiljniji udarac, Talijan je pobijedio 2x 116-112 i 115-113. Snimke meča još nema, vidjeli smo svega par rundi iz kojih je teško donijeti prave zaključke, ali iz onog što smo vidjeli tresla se više Francescova glava nego Ivičina.
Meč je vidio Ivičin menadžer Luka Popović: – Ponosan sam na svog,  pre svega prijatelja, Ivicu Bačurin koji je  tesno poražen od Francesca Pianete, WBO “prvaka” Evrope odlukom sudija. Namerno smo prepustili inicijativu protivniku u prvih 3-4 runde, ali smo u nastavku meča zadali vise preciznih i jakih udaraca. Ivica je zaslužio pojas iako je boksovao u teškoj kategoriji, a ne svojoj prirodnoj kruzer… Možemo samo da žalimo i čekamo trenutak kada ce televizije na Balkanu postati evropske i pomoći nasim profesionalnim bokserima da se domognu značajnih svetskih pojasa. Ovakvim mečevima oni pokazuju da to mogu. Ponosan sam na Ivicu, koji ako  nastavi sa treningom i ispravi još neke greške – pojas ce doći u njegove ruke.
BOŽIĆ-ZEUGE
Nakon poraza u Oldenburgu od Tyornea Zeugea, svojim fanovima i prijateljima na Facebooku obratio se iStjepan Božić: – Mislio sam nešto napisati,podijeliti sa Vama… ali nisam raspoložen. Ostavit ću to za neki drugi dan i za neke drage ljude iz moje blizine. Ukratko, Zeuge je odlican boksač, krenuo sam vrlo dobro i odlično ušao u meč. Međutim…poslije se počela koncepcija i planovi raspadati. Pluća su bila ok,ali noge nisu slušale…primio sam neke jake udarce, u 6.rundi buraz je predao. – Kao uvijek iskren i otvoren bio je Stjepan, koji sudeći po prvih par rundi još uvijek ima što pokazati u svijetu boksa.
VUGDELIJA-LAGGOUNE
Najtužniji bio je Stjepan Vugdelija, koji je zajedno sa svojim ljudima priuštio gradu Splitu veliku boksačku večer, u kojoj je nažalost on ostao bez naslova EBU prvaka EU u lakoteškoj kategoriji:
Nisam nimalo zadovoljan. Kao prvo, izgubio sam pojas, a kao drugo nisam bio dobar, nedovoljno usredotočen na meč kako inače znam biti. Žao mi je jer ovo večeras nije bilo ni blizu mog najboljeg izdanja. Što se samog meča tiče, čini mi se kako je bio dosta izjednačen. Prvih 5-6 rundi sam bio bolji, možda čak i u posljednjoj, no odluka je sudaca bila drugačija i za prolivenim mlijekom ne treba plakati. Laggoune? Dečko je jako dobar, nisam mu smio tako lako puštati aperkate, to je moja greška. Sad ću se najprije dobro odmoriti, pa onda vidjeti što nosi sutra.
Što reći, nego glavu gore momci bit će još bitaka u ringu za vas, i novih pobjeda.
izvor:pfs
photo:pfs
a.k.