BND: AFERA RAIFFEINSENBANK VEĆA OD HYPO

Prema informacijama Njemačke obavještajne službe BND, afera RAIFFEISENBANK koju smo prvi dotakli, po svemu sudeći nije niti mala niti jednostavna. Poprimiti će veći skandal od HYPO-a. Zašto ne pišu mediji? Zašto se dugo šutilo? Zašto Raiffeisen Banku International preuzima Generalli banka, te bi Austrija mogla ostati bez vlastite banke?

Beatrix Karl kŸndigt "Taskforce Jugend U-Haft" an

BND: “AUSTRIJSKA MINISTRICA PRAVOSUĐA BEATRIX KARL DOBIVALA JE PODATKE. MEDIJSKA ŠUTNJA VLADA JER SU POJEDINCI MEDIJSKOG GIGANTA SMG POVEZANI SA RAIFFEISEN AFEROM, POSEBNO VAŠ ČLAN UPRAVE IZ HRVATSKE. ”

Istražitelji u Austriji sa tužiteljstvom rade promptno i iako vlada medijska šutnja na područjima svih zemalja, te novinari imaju naredbe da ne pišu, jasno je i zašto. Kako nam tvrdi vrlo pouzdan izvor iz njemačkog BND. Ministrica je obavještavana od BND o pranju novca Raiffeisenbank. Nije imala dovoljno dokaza no sada je poprilično jasno. U vrhu piramide nalazi se moćan političar u saboru Austrije, potom u pokrajini Štajerskoj, u samom centru RBA, u SM Group (koji u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj ima medije), Mladen Bajić i čelnik SMGroup za Hrvatsku koji ima najpoznatiji crni čarter u Hrvatskoj u kojem su usidrene brojne Austrijske jahte. Odvjetnica Ines Bošković Sorić i povjerenici stožera Melita Jagar i Miranda Bošnjak su se izjasnile da je samorganizacija financijska i logistička dala najveće rezultate u istrazi, i da će se isključivo boriti za pripadnike stožera.

istraga

STOŽER U NEDJELJU: “IDEMO DO SAMOG KRAJA DO PAKLA I RAJA.”

Na zasjedanju stožera zamjenik voditelja stožera Željko Starjački je izjavio: “Svi građani koji su se pristali pogađati sa kriminalnim zadrugama, i kalkuliraju, ne borimo se za njihova prava. Zanimaju nas samo građani koji su progledali, ovce više ne brojimo. Mi ćemo izaći kao pobjednici ili pokojnici, ali svoje ne damo. Kasnije nam se ne trebaju javljati žrtve koje su htjele nagodbe.” Istražitelj Bruno Ortynski tvrdi isto što je sada potvrdio BND, da su pokojni Jorge Hajder, Sanader i Zagorec ovaj plan detaljno razradili uz vrlo jako pokriće u Austriji. “Afera će zasigurno poprimiti puno veću aferu od HYPOA. Policija i tužiteljstvo su uključeni maximalno Austrijanci smatraju, da do ovoga ne bi došlo da Hrvati nisu omogućili pljačku vlastitog naroda na ovako perfidan način sa Austrijskog tla.” Austrijska policija i tužiteljstvo vode istragu. Svaki dan u Hrvatskoj gubimo bitku i pokušavamo ga zaustaviti, uvjereni da će pravda biti zadovoljena. Voditelj stožera Eterović Toni izjavio je: “Građani novce bacaju na odvjetnike, lažne posrednike koji se pozivaju na nas. Nitko ne radi za stožer tko nije uveden službeno i istaknut javno. Nitko, nikakvi Ćapeta. I svi koji čekaju sa strane ishod neće dobiti što budu tražili već samo oni koji se sa nama zajedno bore. Uskoro će svi dobiti službeno brojeve. A kad provociraju Linićevci i ostali da su nam male doancije predati ćemo tajne račune Linića pa neka plate na njih. Mi imamo novac jer smo svi odvojili, samoorganiziranje u bitki, mnogi jadni i nemaju al isu otvorenog srca prišli i zagrlili smo ih. Samo oni sa nama su u pravnoj bitci u Austriji, Njemačkoj i EU. Ovo što rade odvjetnici u Hrvatskoj u Austriji je nepojmljivo. Država je pokradena, a građani dovedeni do sloma.” – bio je zajapuren Eterović koji je pred novim novinarima koji uskoro počinju raditi u redakciji mahao sa računima Slavka Linića.

Istražni tim udarno.com, fotto Udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *