ANDROIDI SU U OPASNOSTI: IZUMLJEN KOD KOJI KRADE SVE PODATKE!

Android  telefoni su do sada uspješno odoljevali hakerskim napadima, a najveći broj njih napadao je platformu telefona.  Jedan je znanstvenik sada smislio virus koji može pratiti sve pokrete koje radimo preko ekrana. Taj se virus može koristiti za krađu svih podataka koje smo pohranili u telefon ili tablet.

android-virus-1

Ukoliko bi hakeri koristili ovaj kod znanstvenika Neala Hindocha mogli bi ukrasti PIN kodove, informacije s kreditnih kartica, i ostale povjerljive stvari koje korisnici unose kucanjem po ekranu.“Ukoliko softver prati sve pokrete, a u vremenu od sat vremena korisnik je samo četiri puta dotaknuo ekran, ovo može značiti da je unio na primjer PIN kod,“ izjavio je tvorac ovoga koda.

android-virus

Optimizam nudi podatak da se kod može koristiti samo kod rutovanih uređaja i potrebno je da telefon bude povezan preko USB sa računarom da bi bio instaliran.

Ovo je samo koncept koji pokazuje kako je moguće stvoriti softvere koji su u mogućnosti krasti nam podatke koje sami unosimo. Broj virusa se svakodnevno uvećava, a 99 posto njih napada Android operativni sustav. Zbog ovoga korisnici moraju biti oprezni prilikom skidanja neprovjerenih aplikacija kako bi zaštitili sebe od mnogobrojnih prijetnji.

S. Martić